Nieuws 2

FOTO’S VAN UITBREIDING [ 1e fase ] 
vanochtend kreeg ik met de post foto’s uit Tanzania. Mozes heeft foto’s gemaakt van de bouw van de eerste drie klaslokalen van de nieuwbouw . je ziet de rotsblokken voor de fundering [ uit de bergen gehakt] , het zand, de fundering zelf en de eerste opgemetselde muren. Het is  goed dat ik er naar toe ga, want ik heb het idee dat het niet helemaal conform mijn tekening is . Maar op een foto kan je het natuurlijk niet helemaal zien . in ieder geval positief dat ze al zo ver zijn . 
Op de afbeeldingen is het duidelijk te zien dat het de droge tijd is . Alles is kaal. Inmiddels is de regentijd aangebroken. De bouw zal nu wel wat bemoeilijkt worden . 

PICASA WEBALBUM
Vanochtend heb ook [ na veel moeite] een WEBALBUM geopend . Namelijk PICASA van Google. 
Wilt U een selectie van bovenstaande foto’s  bezien dan kunt U naar dat webalbum gaan via onderstaande link

http://picasaweb.google.nl/stichtingprotanz/

[of copieer dit adres naar de adressenbalk. eventueel even dubbelklikken op de map] 

op deze link publiceer ik in het vervolg alle foto’s , voor zover ze niet op de site komen te staan . Dit is een prachtige aanvullig op de site.

NOG VERDER VERNIEUWDE SITE.

Ook de site is verder vernieuwd: alle vaste gegevens zoals bankrekeningnummer staan nu boven in het frame, zodat ze niet steeds overgetypt hoeven te worden .
het fijne van de nieuwe website is dat ik er af en toe een nieuw stukje op kan zetten .
Waarom heet een blog trouwens blog en niet wlog ? want is toch de afkorting van weblog? 

DE TIJD GAAT SPANNEN
Het is maar goed dat Tim boven de website de tijd  laat aflopen tot ik naar Tanzania ga, want dat houdt mij bij de tijd. er moet nog zoveel gebeuren : voor Tanzania zelf, wat ik moet meenemen en voorbereiden, maar ook er om heen . De grote treurwilg in mijn tuin wordt in de laatste week gekapt. Eerst dacht ik dat ik geen vergunning hoefde, maar dat bleek een misrekening. Ik moest wel degelijk een vergunning. Die is in principe ook verleend; alleen er moest daarna nog een bezwaartermijn van 6 weken in acht worden genomen . dat komt dan precies in de laatste week voor ik wegga. gelukkig kan ik er wel bij zijn nu . Zo zijn er nog veel dingen te regelen , al was het alleen maar  sinterklaas cadeautjes kopen .

SPONSORS
Zoals ik U vorige keer beloofde , hierbij een lijst van sponsors

Lemster mannenkoor

Een verheugende mededeling; vrijdag 14 november was ik bij de officiële verschijning  van de nieuwe DVD van het Lemster Mannenkoor olv Harm van der Meer met een gevarieerd aanbod aan kerstliederen “want in Bern is foar us berne” . Protanz kreeg een cheque aangeboden met een vorstelijk bedrag van 1630 euro. Bovendien was de collecte ook bestemd voor ProTanZ . Die bracht ruim 600 euro op. U kunt deze DVD bezien en bestellen via de site: www.lemstermannenkoor.nl    of telefonisch   0513-551266

Wormerland geeft om….
.
Deze stichting zet een actie op touw in de gemeente Wormerland [ Zaanstreek] om geld bijeen te zamelen ter aanschaf van de schoolinrichting voor de uitbreiding.

DeHaCe, Breda [ bedrijf van mijn broer] schonk een bedrag van 2500,00 euro voor de bouw van de uitbreiding.

ZZG, Zeister Zendings Genootschap, te Zeist verdubbelde een bedrag van 7500,00 euro tot 15000,00 euro. Ook voor de bouw van de Kleuterschool verdubbelden zij een bedrag van 5000,00 euro. Bovendien krijg ik van hen heel veel steun. 

Gezamenlijke kerken Wormer, diverse acties 3500,00 euro

PKN gemeente Wormer
, opbrengst van  maandelijkse collectes  

Vorig jaar rond deze tijd hadden de kinderen en meesters van de Kabas-school in Franeker een 
schitterende avond georganiseerd die 1300,00 euro opbracht.

en natuurlijk niet te vergeten collectes in kleuter- en andere scholen.
En het belangrijkst van alles : kleinere en grotere giften van mensen.
Juist Deze giften vormen de ruggengraat van ons werk . Laat U aub niet afschrikken door die grote bedragen hierboven , maar juist door Uw inbreng kan ons werk doorgang vinden .

ik hoop dat ik nu niemand ben vergeten , want dat is het lastige, noem je er een dan moet je alle noemen .

CD-R0m
voor de actie van Wormerland geeft om… heb ik een cd-r0m samengesteld met allerlei materiaal over de bouw van de school, de eerste schooldag, tekeningen, artikelen vanaf het begin van ons werk . De cd-r0m geeft dus een prachtig overzicht van het werk tot nu toe .
Mocht U deze cd-r0m ook willen hebben geef dan mij een seintje. ik breng 5 euro in rekening voor onder andere portokosten .
hermanhendricks@gmail.com of herman.hendricks@protanz.nl
Nu, met de volgende blog zit ik misschien al in Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *