Nieuws 1

Nieuwe website
U ziet een iets minder gelikte uitvoering dan de vorige [ met bewegende olifanten enzovoort] , maar een wel zo overzichtelijke website. Tim van de Weg, onze webmaster, heeft heel veel tijd gestoken in de nieuwe opzet. Hij beheerst de moeilijke kunst van het weglaten.
Ik bedank hem voor het vele werk dat hij weer verricht heeft .

Voordeel van een en ander is, dat is dat ik nu zelf stukjes kan plaatsen, waardoor de website vaker vernieuwd kan worden en dus actueler blijft. De vorige bijdragen verschijnen dan hiernaast onder het [ oranje] kopje: ”laatste nieuws” . Onder het kopje ”populair”  zijn bijdragen van Ineke te vinden.
Ook kunt U nog altijd in het gastenboek schrijven onder het groene hoofdje. [ schrijf eens een stukje ! ] Daar is ook nog het condoleanceregister wat betreft het overlijden van Ineke te vinden onder de betreffende link .
Wilt U contact via email dan kunt U via die link verder komen . Zie ook de gegevens boven dit artikel.

Weer naar Kilangala.
7 december aanstaande ga ik, als alles goed is, weer naar Kilangala . ik heb de reis al geboekt. Ik nummer de reizen. dat om voor mij zelf ook wat greep te houden op de gebeurtenissen. Dit is reis nummer 6 , afgekort Tz6. De eerste reis was samen met Ineke een verkenningsreis, bij de 2e – we zouden toen voor 3 jaar daar blijven , is Ineke overleden.
De 3e was samen met mijn kinderen, de 4e en 5e waren met Noel. 

Nu, de 6e keer, ga ik alleen. Best spannend. Het is altijd prettig om wat aanspraak te hebben of te kunnen overleggen als de situatie zich daartoe leent. Maar misschien is het ook wel eens goed om alleen te gaan . Er liggen daar nog zoveel herinneringen . Bovendien hoef je in Tanzania niet eenzaam te zijn . Er zijn altijd gastvrije mensen . Overdag lopen mijn jongens op het erf en heb ik veel activiteiten . ’s avonds kan ik naar Mozes, de manager, gaan en zondags is er de kerk. Daarna wil je misschien ook wel eens alleen zijn . En er is altijd nog mijn lieve hond Sep die daar nu al weer twee jaar daar is .

Bij iedere reis formuleer ik een doel. Wat probeer ik tijdens die reis te bereiken ? 
Voor Tz6 heb ik 2 speerpunten
:

1. Hoe staat de bouw van de eerste fase van de uitbreiding ervoor? Wordt het geld goed besteed? 
2. Overleg met hoge autoriteiten over de mogelijkheid om op den duur een basisschool te stichten, waarbij de overheid de onderwijzersalarissen betaalt en wij voor de gebouwen zorgen.
Voorwaarde is dan wel dat de ideeën die ten grondslag aan de Ineke Alberda School liggen ook dan blijven gelden.
Dus geen klassen van 100 leerlingen met een onderwijzer, maar klassen met max 25 -30 leerlingen . 
Volgende keer verder hierover .

Stand Donateren
er zijn nu 2 nieuwe sponsoren actief.
1. De stichting ‘Wormerland helpt…’ is een actie gestart om de meubels, schoolinrichting , en leermiddelen voor de 1e fase van de uitbreiding te financieren.
2. Het ‘Lemster Mannenkoor‘ , olv  Harm van der Meer, brengt een unieke kerst-dvd uit met Friese liederen “want een Bern is foar us berne”. Van iedere verkochte dvd krijgt Protanz een euro. Mocht U zo’n DVD willen? het handigste is dan toch een mailtje naar ye sturen naar e.hornstra@home.nl . maar wees er vlug bij, want de verkoop gaat razend snel.

prachtige initiatieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *