Gesetteled in Kilangala

We zijn inmiddels in Kilangala aangekomen en proberen het leven hier een beetje op te pakken. We zijn ontvangen met veel gezang en dans… Het was zeer ontroerend!! Ze hadden een geweldige maaltijd voor ons bereid! Daarna werden we al zingend en dansend naar ons huis gebracht. Het huis is gewoon prachtig, zeker voor Afrikaanse begrippen We weten alleen nog niet of het de regentijd ook zal doorstaan want ze bouwen hier met kieren en gaten en soms een steen!!!

Maar uiterlijk ziet het er heel mooi uit: de kleur is wit met blauw en staat heel vrolijk tegen de berghelling! Onze nieuwe (oude) auto is een Nissan jeep geworden: hij rijdt geweldig, alleen de schokbrekers zijn misschien wat versleten dus we hobbelen op deze wegen danig op en neer. We zullen maar denken dat dat goed voor de lijn is!!! We zijn er in elk geval heel erg blij mee!

We hebben inmiddels allebei ons Tanzaniaans rijbewijs, we zijn een hele dag van het kastje naar de muur gelopen. we werden ondervraagd over onze voetbalspelers zoals Kluivert en weet ik veel…… Toen we er genoeg wisten te noemen kregen we ons rijbewijs, binnen 1 dag en dat is op zichzelf een wereldwonder.

Sep heeft de reis goed doorstaan en voelt zich hier erg thuis. hij heeft veel ruimte om te spelen en voelt zich hier weer happy!!! Wij zijn bezig onze huishouding op te zetten en op dit moment wordt onze designkeuken gebouwd, daarvoor gebruiken we stenen en leem, maar het wordt geweldig! We missen onze afzuigkap totaal niet, want daar zijn de kieren en gaten voor. We stoken, bakken en braden op houtskool. Ik denk dat de meesten van jullie daar jaloers op zullen zijn, in Nederland is bbq-en immers een pleziertje.

We hopen iemand te vinden voor de huishouding, zodat we zelf wat meer tijd krijgen voor andere dingen, want koken is hier een langdurige bezigheid. Onze tafels zijn nog niet klaar, maar we hebben een bed om in te slapen en een stoel om op te zitten. Het is een totaal nieuwe start en dat is ook wel grappig (tenminste nu nog wel): zo begint elke huishouding!

Verder hebben we een generator gekocht zodat we straks met de beamer kunenn werken. We hebben al een avond gehad waarin we de mensen onze presentatie uit Holland hebben laten zien. Het was op mijn verjaardag en het was een ware feestdag!! De mensen hebben genoten. Overdag houden we ons het meest bezig om de taal te leren. Op zichzelf gaat dat wel voorspoedig: leren en doen leert toch het snelst, maar we hebben daar verder nog wel wat tijd voor nodig.

Onze huishouding is in elk geval wel uitgebreid met twee lieve katjes, ze zijn nog geen zes weken, maar spelen wel de baas over Sep. Zo gaat dat…….. met katjes!

We hopen nu wel elke week even op internet te kunnen komen, dus voor dit moment…. Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *