Gereke van Hielkema, reis naar Tanzania

Afgelopen november ben ik op uitnodiging van Herman Hendricks naar Kilangala afgereisd om daar aanwezig te zijn bij de opening van de Ineke Alberda `schule` (school) .Toen ik de school voor het eerst zag was ik onder de indruk van de aandacht en de netheid die het uitstraalde. Alles zag er mooi en verzorgt uit. Maar dat is alleen de buitenkant, wat ik vooral indrukwekkend vond was het enthousiasme van de kinderen zelf, om naar de school te komen. 1,5 a 2 uur voordat de school begon, stonden er al kinderen te wachten. En sommige kinderen lopen elke dag 2 uur heen en terug om naar school te kunnen komen.  De school is een hele verbetering voor Kilangala en omgeving

Ook de leraren leken heel bekwaam en kwamen erg zorgzaam over. Zo zag ik op een ochtend twee albino kinderen zonder hun pet aankomen bij de school. Waarop de leraar direct actie ondernam om petten voor hen te regelen om ze zo te beschermen tegen de zon.  

De dag zelf van het feest was tot in de puntjes voorbereid en verzorgt. De kinderen hadden allemaal dansjes en liedjes ingestudeerd. Erg indrukwekkend en een verrijking voor mezelf om meegemaakt te hebben. Iets wat ik mijn leven niet zal vergeten. 

Gereke van Hielkema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *