UPDATE 9 mei 2015

UPDATE 9 mei 2015

Het is gewoon te lang geleden dat er er weer een update in onze berichtgeving is gekomen. Dat hangt samen met allerlei [kleine] omstandigheden, maar in ieder geval niet dat het werk in Tanzania stil ligt of dat we er mee opgehouden zijn . Eerder is het een kwestie van mankracht. Maar goed, nu schrijf ik toch even en wil dat ook blijven doen. Overigens heeft nu iemand aangeboden om deze site te gaan beheren en daar ben ik  erg blij mee.

Nu een paar updates:

Investering 2014.

Het werk aan de Ineke Alberda scholen in Kilangala , Tanzania gaat inmiddels gewoon door. We hebben in 2014 €25.000,00 in de scholen geinvesteerd. Deze investering is mede mogelijk geworden door een donatie van de ZZG te Zeist. 

  • voor dit bedrag zijn/worden 2 schoolmeersterhuizen gebouwd,
  • de fundatie van 2 nieuwe klaslokalen
  • de aanleg/egalisering van een sportveld

Op dit moment zijn deze investeringen nagenoeg klaar of worden binnenkort afgebouwd. Daarnaast zijn er van de investering uit 2013 2 latrines gebouwd die bedoeld zijn voor de lagere school. de kinderen van de kleuterschool hebben hun eigen wc-gebouw met stromend water.

Investeringen voor 2015 

Begin 2015 is Kilangala  op het elektriciteitsnet aangesloten. dat is een schitterende vooruitgang in deze regio. de overheid heeft de bedrading tot aan het dorp gebracht en wie aangesloten Wil worden moet dit verder zelf bekostigen. Wij als ProTanz hebben, dankzij een speciale gift, de schoolgebouwen en de schoolmeesterhuizen van een elektriciteitsaansluiting kunnen voorzien . Hopelijk komt dit het onderwijs ten goede .

Wij zijn op dit moment bezig gelden te vinden  voor onze verdere investeringen in 2015. We zijn bezig om sponsoren te interesseren. in ieder geval willen wij proberen het dubbelschoollokaal op te gaan bouwen . De fundamenten liggen er al dank zij de investering in 2014. Wellicht is het ook mogelijk nog een investering te doen in de fundamenten van de laatste  3 schoolmeesterhuizen of de fundamenten van de laatste  3 schoollokalen. 

SPONSOREN

Met Pasen dit jaar werden wij als ProTanz uitgenodigd bij de PKN-gemeente in Midden-Beemster. het werd voor ons een geweldige dienst. Want de gemeente Wil ons vijf! jaar lang ieder jaar sponsoren met tenminste 2000 euro of meer. Een geweldige opsteker.

SPRINGKUSSENFEEST AUGUSTUS 2014

Dit grote evenement mag niet onvermeld blijven ! In samenwerking met een speciaal comité : ‘Zet Lollum op de kaart ” hebben we in het kleine dorp Lollum in Friesland een groot feest georganiseerd. Tientallen springkussens bleken een eldorado voor de kinderen. Opbrengst 2300 euro. een mooi resultaat . 

Foto’s volgen 

het lukt mij nog niet goed om foto’s te plaatsen, maar binnenkort gaat  dat zeker lukken. nu ga ik  dit stukje eerst op de site zetten .

Herman Hendricks, coördinator ProTanz 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *