Nieuws in februari 2014

Nieuws februari 2014

Naar Kilangala , Tanzania .

Allereerst : ik [ Herman Hendricks ] ga in maart 2014 weer naar Tanzania. Wat ga ik daar doen? Vanzelfsprekend ga ik kijken hoe alles daar verloopt. Volgens Mozes, de manager van de missie, is de bouw van het dubbellokaal voor de lagere school [ klassen 3 en 4] nu bijna afgerond. Ook vertelde hij dat er vanwege de overheid de derde onderwijzer op komst is . Ook betekent dat straks februari \ maart , precies volgens schema, de derde klas van lagere school van start kan gaan. Immers we hebben het concept van groeischool bedacht: ieder jaar een klas erbij, zodat in een gestadig tempo de ‘Ineke Alberda Scholen’  voltooid worden.

Ook ga ik met Mozes naar Namanyere, de plaats waar de regionale overheid zetelt. Ook willen we spreken over de positie van de kleuterschoolonderwijzers. Deze zijn door ons zelf opgeleid, maar passen niet geheel in het stramien van de overheidseisen. Zij kennen namelijk geen aparte kleuterschoolonderwijzers. Natuurlijk willen wij dat deze, onze, goede leerkrachten kunnen blijven werken op de kleuterschool . Waarschijnlijk zal dit geen echt probleem opleveren. Maar er moet wel over gesproken worden.

Verder zijn er allerlei andere dingen die onze aandacht verdienen. Zo moet ook het budget van de kleuterschool vastgesteld worden. In ons accoord met de overheid is afgesproken dat wij tot en met 2016 de kosten blijven betalen, daarna neemt de overheid het over.

Vergadering van het bestuur vrijdag 6 februari 2014

Onlangs hadden wij weer bestuursvergadering. Deels stond dit in het teken van mijn vertrek naar Tanzania, maar er waren ook andere dingen om te bespreken.

een aantal punten:

goedkeuring aan het financiële jaarverslag 2013: binnenkort kunt u dit jaarverslag zien onder het kopje Financiën boven aan de site. ook heel belangrijk is de goedkeuring van de ANBI-tekst. Deze tekst is, door de Belastingdienst verplicht gesteld aan iedere instelling die het ANBI-keurkmerk wil hebben. Dit keurmerk door de Belastingdienst verstrekt, geeft allerlei belastingvoordelen aan  schenkers, donateurs, enz..

De ANBI-tekst maakt de instelling meer transparant. het geeft een inkijk in de financiële ontwikkeling, de doelstelling, het beleid enz.. op die manier moesten  wij zelf ook weer nadenken over onze achtergrond, doelstelling, beleid ed.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *