Gewoon bedankt!

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor alle belangstelling, genegenheid en support die we van jullie gekregen hebben tijdens de weken voorafgaande aan ons vertrek naar Tanzania. Toen we in mei van dit jaar terug kwamen van ons bezoek van drie maanden uit Tanzania en vertelden dat we waarschijnlijk voor langere tijd, de bedoeling is 3 x 1 jaar, zouden teruggaan naar de missiepost, hadden we niet verwacht dat we zoveel reacties en instemming zouden krijgen. Wat dat betreft kan ik iedereen aanraden om eens een lange reis te gaan maken.

In de maanden voor ons vertrek is er veel gebeurd. We moesten veel voor ons huis regelen. Er zijn nu mensen die op ons huis passen en onze financiën willen verzorgen, de tuin onderhouden. We hebben in verschillende plaatsen presentaties gegeven. Ook bij basisscholen in Franeker en Lollum . Wat hebben we daar zelf van mogen genieten. Vanaf 30 oktober zal deze internetsite in de ‘lucht’ zijn waar u speciaal ons wel en wee in Tanzania kunt volgen en waarop iedereen die dat wil ook een berichtje kan achterlaten in het gastenboek. Er is zelfs een officiële stichting opgericht [stichting ProTanZ] die ons ondersteunt en vooral ook alle financiële zaken regelt van giften en dergelijke, zodat al uw mogelijke bijdragen goed verzorgd worden. Alle financiële bijdragen die wij op onze eigen bankrekening of persoonlijk van u kregen worden naar deze stichting overgeboekt. En dan waren er ook nog de kerkdiensten van waaruit we werden ‘gezonden’. Wormer, Hermans eerste gemeente; de parochies, waar Ineke dirigente was: Franeker en Workum; en Lollum, waar Herman zelf voorging, een heel speciale dienst met het muziekkorps Asaf.

Vier kerkdiensten! Het lijken de vier evangeliën wel. Maar na die vier evangeliën komt er in de bijbel een vijfde boek : de Handelingen, of te wel de praktijk! Dat geldt nu ook voor ons: de praktijk. Als u dit leest zitten wij waarschijnlijk al een tijd in Tanzania en misschien al wel op de missiepost in Kilangala zijn. Daar zullen we waarschijnlijk rond 10 november aankomen. Maar wat we zo fijn vinden is dat we uw goede wensen met ons meedragen. Dat zal ons ook steunen. Dag lieve mensen, en nogmaals hartelijk bedankt.

Ineke Alberda en Herman Hendricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *