Stichting ProTanZ

Opgericht ter ondersteuning van het werk van Herman en Ineke voor hun educatieve werk in Kilangala, Tanzania. Hoofddoel volgens Statuten: Bevordering van educatie in het gebied ten Noorden van Sumbawanga in de provincie Rukwa, Tanzania. Akte van Oprichting 11.10.2005, KvK Friesland: 01110603, inschrijving handelsregister: 18.10.2005.

Secretariaat
Mw. Gerda Bak-Battem
Zaandammerstraat 40
1531 DR Wormer
Nederland

Adres Herman
Herman Hendricks 
Ald Haven 43
8823 SR Lollum
Nederland

ANBI 

Sinds 1 januari 2008 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Particulieren en Bedrijven kunnen hierdoor hun giften aftrekken van de Inkomsten- Vennootschapsbelasting. ProTanZ hoeft over de ontvangen giften, legaten e.d. zelf ook geen belasting te betalen. Meer informatie

Bankgegevens
Iban: NL76 RABO 0115261265
t.n.v. Stichting ProTanZ
Wormer 
Nederland                                                                                                                              

Gereke van Hielkema, reis naar Tanzania

Geschreven door Herman Hendricks op .

Afgelopen november ben ik op uitnodiging van Herman Hendricks naar Kilangala afgereisd om daar aanwezig te zijn bij de opening van de Ineke Alberda `schule` (school) .Toen ik de school voor het eerst zag was ik onder de indruk van de aandacht en de netheid die het uitstraalde. Alles zag er mooi en verzorgt uit. Maar dat is alleen de buitenkant, wat ik vooral indrukwekkend vond was het enthousiasme van de kinderen zelf, om naar de school te komen. 1,5 a 2 uur voordat de school begon, stonden er al kinderen te wachten. En sommige kinderen lopen elke dag 2 uur heen en terug om naar school te kunnen komen.  De school is een hele verbetering voor Kilangala en omgeving

Ook de leraren leken heel bekwaam en kwamen erg zorgzaam over. Zo zag ik op een ochtend twee albino kinderen zonder hun pet aankomen bij de school. Waarop de leraar direct actie ondernam om petten voor hen te regelen om ze zo te beschermen tegen de zon.  

De dag zelf van het feest was tot in de puntjes voorbereid en verzorgt. De kinderen hadden allemaal dansjes en liedjes ingestudeerd. Erg indrukwekkend en een verrijking voor mezelf om meegemaakt te hebben. Iets wat ik mijn leven niet zal vergeten. 

Gereke van Hielkema