Stichting ProTanZ

Opgericht ter ondersteuning van het werk van Herman en Ineke voor hun educatieve werk in Kilangala, Tanzania. Hoofddoel volgens Statuten: Bevordering van educatie in het gebied ten Noorden van Sumbawanga in de provincie Rukwa, Tanzania. Akte van Oprichting 11.10.2005, KvK Friesland: 01110603, inschrijving handelsregister: 18.10.2005.

Secretariaat
Mw. Gerda Bak-Battem
Zaandammerstraat 40
1531 DR Wormer
Nederland

Adres Herman
Herman Hendricks 
Ald Haven 43
8823 SR Lollum
Nederland

ANBI 

Sinds 1 januari 2008 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Particulieren en Bedrijven kunnen hierdoor hun giften aftrekken van de Inkomsten- Vennootschapsbelasting. ProTanZ hoeft over de ontvangen giften, legaten e.d. zelf ook geen belasting te betalen. Meer informatie

Bankgegevens
Iban: NL76 RABO 0115261265
t.n.v. Stichting ProTanZ
Wormer 
Nederland                                                                                                                              

Een leuke ontmoeting

Geschreven door Herman Hendricks op .

Een tijdje geleden had ik een leuk gesprek met een ouder echtpaar in lijn 9 naar de Middenweg in Amsterdam. Nu ja, ouder? Een paar jaar ouder dan ik. Na een tijd  krijgen we het, via het werk dat je deed, over ProTanZ en dus over het ‘Ineke Alberda’ Scholenproject in Tanzania. Zij werden er heel enthousiast over en wilden er alles over weten. Zij vonden ook dat kleinere projecten zoals het onze een veel groter impact heeft dan die giga- instellingen, waarbij je niet weet  waar je geld blijft.

Zij zouden nog iets storten op onze rekening, maar dat heb ik nog niet na kunnen kijken.

In ieder geval, fijn, dat mensen zo mee willen denken en nog enthousiast kunnen zijn.

En zo fijn, zo’n onverwacht gesprek op een zondag in lijn 9 te Amsterdam.