Stichting ProTanZ

Opgericht ter ondersteuning van het werk van Herman en Ineke voor hun educatieve werk in Kilangala, Tanzania. Hoofddoel volgens Statuten: Bevordering van educatie in het gebied ten Noorden van Sumbawanga in de provincie Rukwa, Tanzania. Akte van Oprichting 11.10.2005, KvK Friesland: 01110603, inschrijving handelsregister: 18.10.2005.

Secretariaat
Mw. Gerda Bak-Battem
Zaandammerstraat 40
1531 DR Wormer
Nederland

Adres Herman
Herman Hendricks 
Ald Haven 43
8823 SR Lollum
Nederland

ANBI 

Sinds 1 januari 2008 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Particulieren en Bedrijven kunnen hierdoor hun giften aftrekken van de Inkomsten- Vennootschapsbelasting. ProTanZ hoeft over de ontvangen giften, legaten e.d. zelf ook geen belasting te betalen. Meer informatie

Bankgegevens
Iban: NL76 RABO 0115261265
t.n.v. Stichting ProTanZ
Wormer 
Nederland                                                                                                                              

Sponsoren

Geschreven door Herman Hendricks op .

Stichting KOOK, Alkmaar [ http://www.kook-alkmaar.nl ],

Zonder sponsoren kunnen wij niet ons werk in Tanzania doen. Daarom zijn we ontzettend blij dat wij op 5 december een bedrag van 5000,= euro van de stichting K.O.O.K. uit Alkmaar ontvingen. Een geweldig Sinterklaascadeau!

De stichting KOOK exploiteert een kringloopwinkel/loods in Alkmaar waarvan de opbrengst van de verkoop geheel ten goede komt aan projecten in de derde wereld. Iedere maand organiseren zij een speciaal doel: 'het project van de maand'. In november was de opbrengst bestemd voor de Stichting ProTanZ , 5000,= euro dus. (Zie ook de foto’s genomen bij de introductie van ons project van de maand, 7 november 2015)

Wij zijn enorm blij met de stichting KOOK, die zulk geweldig werk doet, en we zijn vanzelfsprekend ontzettend blij met het bedrag.

 

Stichting ZZG, Zeist [ http://www.zzg.nl/ ]

We hebben al eens meer de trompet geblazen over het Zeister Zendingsgenootschap, een organisatie op het gebied van de zending en ontwikkelingssamenwerking, gestoeld op de eeuwenoude traditie van de Hernhutters.

Het ZZG ondersteunt ons vanaf onze oprichting met raad en daad en verdubbelt jaarlijks onze eigen sponsorgelden tot een bepaald maximum. Het ZZG is natuurlijk voor ons van levensbelang. Ook dit jaar hebben zij onze sponsorgelden verdubbeld. Hartelijk bedankt. Lang leve het ZZG!

Welke Investering wij dit jaar doen met deze gelden aan de ‘Ineke Alberda Scholen’ in Kilangala, Tanzania leest u in een apart stukje.