Stichting ProTanZ

Opgericht ter ondersteuning van het werk van Herman en Ineke voor hun educatieve werk in Kilangala, Tanzania. Hoofddoel volgens Statuten: Bevordering van educatie in het gebied ten Noorden van Sumbawanga in de provincie Rukwa, Tanzania. Akte van Oprichting 11.10.2005, KvK Friesland: 01110603, inschrijving handelsregister: 18.10.2005.

Secretariaat
Mw. Gerda Bak-Battem
Zaandammerstraat 40
1531 DR Wormer
Nederland

Adres Herman
Herman Hendricks 
Ald Haven 43
8823 SR Lollum
Nederland

ANBI 

Sinds 1 januari 2008 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Particulieren en Bedrijven kunnen hierdoor hun giften aftrekken van de Inkomsten- Vennootschapsbelasting. ProTanZ hoeft over de ontvangen giften, legaten e.d. zelf ook geen belasting te betalen. Meer informatie

Bankgegevens
Iban: NL76 RABO 0115261265
t.n.v. Stichting ProTanZ
Wormer 
Nederland                                                                                                                              

Twee projecten

Geschreven door Ineke Alberda op .

Vandaag heb ik redelijk veel pech. Ik had 5 lange brieven geschreven: een voor de kabas, een voor de Gielguorde, een voor het VMBO in Groesbeek (Gerard) en een voor Durk en nog een voor het blog op onze site, maar ik mag mijn usb-stick niet gebruiken en heb maar 10 minuten om opnieuw te schrijven. Allereerst dus fijne feestdagen en een goed 2006.
We zijn druk bezig de schade aan ons huis na de aardbbeving te repareren, maar de schade is toch veel groter dan we aanvankelijk dachten.

We zijn verder bezig met twee projecten. We willen graag een nieuwe bron aanboren voor watervoorziening. Dat is een dringende noodzaak, omdat er veel water nodig is om te overleven. Een tweede project is speciaal voor lagere schoolkinderen, daar willen we iets over tandverzorging vertellen. Veel kinderen snoepen hier zoete maïsstengels en de tanden worden daardoor lelijk aangevreten. We willen nu graag een tandenborstel-project beginnen en tandenborstels verstrekken en vertellen hoe je daarmee om moet gaan. Op dit moment hebben wij twee jonge mensen bij de tandarts zitten. Elke gaatje kost vijf euro om te maken. Trekken kost maar een euro... Wij hebben gekozen om ze toch stuk voor stuk een beetje te helpen. Vandaag worden zeven gaatjes gevuld, dus ook zeven tanden gespaard!

Verder is het hier op dit moment grote vakantie, maar er zijn veel leraren enthousiast over het idee om contacten uit te wisselen, zowel lagere scholen als secondary scholen (red. voortgezet onderwijs).

Ik hoop dat ik mijn brieven later nog kan verzenden, maar dit is alvast wat informatie. Jullie horen nog… In alle haast geschreven… Toch heel veel liefs,

Ineke