SITE www.protanz.nl vernieuwd en aangepast

Onze site is vernieuwd en aangepast. we hebben de site een tijdje niet gebruikt en dan merk je dat er dingen gaan  verouderen of zelfs niet meer kloppen.

Tim  Dondorp, de beheerder van www.protanz.nl, van pchulpFriesland heeft een aantal dingen aangepast en of veranderd. Zo is de site voor ons toegankelijke geworden om artikelen te plaatsen en is de layout voor u als lezer iets toegankelijker . Tim , bedankt. 

 
Zo zijn de bankgegevens overgezet naar IBAN . ons bankrekeningnr is :
 
 NL76 RABO 0115261265 . t.n.v. Stichting ProTanZ, te Wormer[ Nederland ]      
 
ook zijn er een aantal knoppen voor de sociale media gekomen 
 
Naast de foto van Ineke Alberda staan  de bekende medialogo’s, die voor zichzelf spreken :
 
  • een klik op de Facebook-knop koppelt de de site aan de Facebook-pagina van ProTanz 
  • ook hebben we een Pinterest- Bord in aanmaak op Pinterest. dit is nog niet helemaal in orde.
  • Verder verbindt de you-tube knop je met een schitterende film over het ontstaan van de Ineke Alberda scholen in  Kilangala , Tanzania , gemaakt  door de cineast Evert van den Berg .
 
Dit ga ik  nu maar eerst publiceren. Herman Hendricks  
2015051828

UPDATE 18 mei 2015

www.protanz.nl 

Onze site www.protanz.nl was al een tijdje niet meer vernieuwd.
Sommige gegevens waren niet aangepast of zelfs verouderd. Zo was ons bankrekeningnummer nog niet naar IBAN overgezet.
Tim Dondorp van van pchulpfriesland heeft geheel belangeloos de gegevens aangepast en ook het gebruik van de site voor ons om artikelen te plaatsen vereenvoudigd. Hartelijk bedankt , Tim  

IBAN gegevens van onze bankrekening  NL76 RABO 0115261265
t.n.v. Stichting ProTanZ, Wormer, Nederland      

Verder staat onder het kopje ANBIMeer informatie ‘ . Als u hier op klikt krijgt u dus het artikel met onze ANBI-gegevens   

Naast de foto van Ineke Alberda staan de logo’s van de sociale media.

Er is vanaf de site dus een koppeling naar onze facebookpagina

Er is ook een pinterest-bord ProTanz in oprichting

Als je op het logo van You Tube klikt krijg je  de schitterende film over ons scholenproject in Kilangala  gemaakt  door Evert van den Berg.

de rss-feed knop is voor webbeheerders. 

het leukste is nog dat als ik een artikel op de site zet dat ook met een op de facebookpagina komt .

 

UPDATE 9 mei 2015

UPDATE 9 mei 2015

Het is gewoon te lang geleden dat er er weer een update in onze berichtgeving is gekomen. Dat hangt samen met allerlei [kleine] omstandigheden, maar in ieder geval niet dat het werk in Tanzania stil ligt of dat we er mee opgehouden zijn . Eerder is het een kwestie van mankracht. Maar goed, nu schrijf ik toch even en wil dat ook blijven doen. Overigens heeft nu iemand aangeboden om deze site te gaan beheren en daar ben ik  erg blij mee.

Nu een paar updates:

Investering 2014.

Het werk aan de Ineke Alberda scholen in Kilangala , Tanzania gaat inmiddels gewoon door. We hebben in 2014 €25.000,00 in de scholen geinvesteerd. Deze investering is mede mogelijk geworden door een donatie van de ZZG te Zeist. 

  • voor dit bedrag zijn/worden 2 schoolmeersterhuizen gebouwd,
  • de fundatie van 2 nieuwe klaslokalen
  • de aanleg/egalisering van een sportveld

Op dit moment zijn deze investeringen nagenoeg klaar of worden binnenkort afgebouwd. Daarnaast zijn er van de investering uit 2013 2 latrines gebouwd die bedoeld zijn voor de lagere school. de kinderen van de kleuterschool hebben hun eigen wc-gebouw met stromend water.

Investeringen voor 2015 

Begin 2015 is Kilangala  op het elektriciteitsnet aangesloten. dat is een schitterende vooruitgang in deze regio. de overheid heeft de bedrading tot aan het dorp gebracht en wie aangesloten Wil worden moet dit verder zelf bekostigen. Wij als ProTanz hebben, dankzij een speciale gift, de schoolgebouwen en de schoolmeesterhuizen van een elektriciteitsaansluiting kunnen voorzien . Hopelijk komt dit het onderwijs ten goede .

Wij zijn op dit moment bezig gelden te vinden  voor onze verdere investeringen in 2015. We zijn bezig om sponsoren te interesseren. in ieder geval willen wij proberen het dubbelschoollokaal op te gaan bouwen . De fundamenten liggen er al dank zij de investering in 2014. Wellicht is het ook mogelijk nog een investering te doen in de fundamenten van de laatste  3 schoolmeesterhuizen of de fundamenten van de laatste  3 schoollokalen. 

SPONSOREN

Met Pasen dit jaar werden wij als ProTanz uitgenodigd bij de PKN-gemeente in Midden-Beemster. het werd voor ons een geweldige dienst. Want de gemeente Wil ons vijf! jaar lang ieder jaar sponsoren met tenminste 2000 euro of meer. Een geweldige opsteker.

SPRINGKUSSENFEEST AUGUSTUS 2014

Dit grote evenement mag niet onvermeld blijven ! In samenwerking met een speciaal comité : ‘Zet Lollum op de kaart ” hebben we in het kleine dorp Lollum in Friesland een groot feest georganiseerd. Tientallen springkussens bleken een eldorado voor de kinderen. Opbrengst 2300 euro. een mooi resultaat . 

Foto’s volgen 

het lukt mij nog niet goed om foto’s te plaatsen, maar binnenkort gaat  dat zeker lukken. nu ga ik  dit stukje eerst op de site zetten .

Herman Hendricks, coördinator ProTanz